zahar ulei

Cineva a pus clipul de mai sus pe Youtube.

Chestia asta îmi aduce aminte de bancul ăla cu ferma de porci. Cică Ceașcă, în vizită la o fermă de scroafe gestante, vede una deosebit de ‘umflată’. Și, pentru că ăsta-i era stilul, ‘rostește’: ‘asta sigur face doisprezece purcei’.
Evident, toată asistența își notează scrupulos: ‘scroafa din ‘celula’ F19 trebuie sa fete macar 12 pui’. Peste cateva zile ii vine sorocul. Și, ce să vezi, ies doar 2.
Îngrijitorul – îngrijorat, evident – raportează șefului de hală: ‘A fătat. 4.’
Acesta, îngrijorat la rândul lui, către directorul fermei: ‘Tovarașe director, avem o problemă. Scroafa aia, știți dumneavoastră care, a fătat. Doar 7!’.
Directorul fermei către secretarul de partid pe județ: ‘Toa’r’șe secretar, avem o problema. Scroafa ‘aia’ a făcut doar 9 pui.’
Secretarul de partid către ministrul agriculturii: ’10’.
Ministrul agriculturii către secretarul cu agricultura din CC al PCR: ’11’.
La partid se adună o celulă de criză. ‘Ce dracu facem cu nebunu’? Dacă îi spunem ăstuia că scroafa aia despre care a spus el că o să fete 12 purcei a facut doar 11 o să ne reproșeze că ne batem joc de el!’.
Ion Dincă, zis Teleagă, ia problema în mână și își asumă responsabilitatea: ‘Las că rezolv eu!’
Intra la cabinetul 1 și: ‘Tovarășe Secretar General, permiteți să raportez!’
‘Zi bă!’
‘În urmă cu două săptamâni, în cursul vizitei de lucru pe care ați efectuat-o la ferma de scroafe gestante din județul… ați pronosticat că scroafa din celula F19 va da naștere la 12 purcei. Raportez cu mândrie patriotică că a facut 13.’
‘Bine, foarte bine. Doi să fie trimiși la export iar restul să fie alocați pentru consumul intern.’

Advertisement