Fă ceva cu ele!

Am înregistrat un nou record. Negativ.

cea mai slabă prezenţă la vot la un scrutin prezidenţial organizat în România după 1989.
se observă faptul că numărul tinerilor care au ieșit la vot în 10 noiembrie este semnificativ mai mic decât cel al persoanelor cu vârste cuprinse între 45 de ani și 65 plus

Păi?!?

Generația care este acum la putere a făcut foarte multe. Unele bune, altele mai puțin bune. Cert este că, odată cu înaintarea în vârstă, fiecare generație devine din ce în ce mai puțin aptă de adaptare la schimbările de mediu. Nu doar la încăzirea globală. La toate schimbările, nu doar la cele de natură ecologică.

Apariția ‘Lime’urilor a generat o reacție de respingere. În special din partea generației mature, dar nu numai. Tot așa, foarte mulți șoferi protestează și împotriva bicicliștilor.

Am să fac o pauză și voi vorbi despre inconștienta unora dintre cei care se deplasează pe două roți. Cu sau fără motor – electric sau ‘afumătoare’.
Inconștiența, de orice fel și la oricine, este inacceptabilă. Nu atât pentru consecințele avute asupra inconștienților înșiși ci asupra celor din jurul lor.

În situația actuală – un oraș aglomerat și plin de fum, mi se pare nepotrivită reacția celor conduc mașini de câte zece metri pătrați – și produc zeci de tone de negru de fum, la prezența în trafic a celor care ocupa mai puțin de doi metri pătrați și emit, cel mult, abur. Cu condiția ca și aceștia să respecte regulile de circulație, bineînțeles!

Cu atât mai puțin rezonabilă apare, în condițiile astea, apatia electorală a celor care preferă Lime. A generației care preferă Lime…

De ce să-i lași ‘în pace’?!?
OK, e greu de intrat în politică la o vârstă fragedă. Mai ales dacă nu ești copilul cuiva…
Dar să stai, pasiv, acasă… În loc sa-ți spui, apăsat, punctul de vedere…

Advertisement