Am cautat ceva pe goagal si prima pagina ‘sugerata’ a fost una de pe Jurnalul.ro
Am terminat de citit despre subiectul care ma interesa si mi-a sarit in ochi: “Dupa ce vazi asta nu mai pui niciodata gura pe o saorma”

“Ia ma, ce-or mai fi descoperit astia?!?”

“Șaorma, cu de toate, visul oricărui român înfometat, prea grăbit sau cu prea puțin bani în buzunar pentru a-și permite o masă adevărată la restaurant. Condițiile de igienă din momentul preparării celui mai popular fel de mâncare al românilor, nu-s întotdeauna punctul forte al celor care o vând. Dar mai contează asta? Poate că imaginile de mai jos vă vor convinge totuși că șaorma nu e chiar o mâncare atât de sănătoasă, mai ales având în vedere cu cine au parte de a împărți această plăcere!”

Ce intelegeti de aici? Ca foarte multi romani infometati, grabiti si/sau saraci mananca saorma-le numai ca acestea nu sunt preparate intotdeauna in conditii igienice, nu? Si ca lucrurile astea se petrec aici, in Romania, corect?

Ca suport pentru asertiunile facute in articol a fost atasat un clip video: un soarece ‘agitandu-se in extaz’ pe o ‘halca’ de carne care isi astepta clientii ‘infipta’ intr-o ‘masina de saorma’. Extrem de scarbos, nu?

O singura problema. Clipul este luat de pe Youtube si nu exista nici un fel de motiv sa credem ca ar fi fost filmat in filmat in Romania….

Cu alte cuvinte ‘noi astia care am scris articolul, credem ca o mare parte dintre voi, cititorii nostri, sunteti atat de tampiti incat sa nu mai mancati vreodata saorma si asta doar pentru ca ati aflat din ziarul nostru ca undeva pe glob un soarece ‘s-a ratacit’ intr-un aparat de facut saorma.
E bine de stiut…

Iar partea cea mai hazlie abia acum incepe! Sub articolul cu saorma-ua era un teaser intitulat “Desperado dupa Like-uri, Fabuloasa poveste a romanului Tony Poptamas …” Curios fiind sa aflu care e treaba cu vestitul Tony m-am apucat de citit. Dupa doar cateva randuri mi-a sarit in ochi ca cel care l-a scris este extrem de invidios pe notorietatea de care se bucura Poptamas si, in acelasi timp, ca nu a reusit sa inteleaga diferenta dintre ce publica Poptamas pe Facebook – subiecte ‘umane’, cateodata facile dar niciodata de prost gust – si presa tabloida care nu se da in laturi de la nimic pentru a momi cititorii sa dea click pe cate o pagina. Iar cuvantul cheie din aceasta fraza este ‘laturi’.

Oare ziarele de genul asta nu au ‘proprietari’? Care sa inteleaga odata ca ‘foile’ de soarta carora se ocupa devin din ce in ce mai irelevante?