Pe vremea lui Ceasca umbla un banc a carui poanta era ‘ultimul sa stinga lumina!’

Au trecut aproape 25 de ani de cand ‘Odiosul Dictator si Sinistra sa Sotie’ au fost trimisi sa-si incalzeasca oasele in Iad dar:

– Fundatia Bertelsmann din Germania a constatat ca “munca in Romania nu prea asigura traiul zilnic”.
Romania este “tocmai pe ultimul loc, adică 28 din 28 de state UE, la rata de sărăcie a celor care lucrează ( ”in work poverty rate” în lb. engleză), cu 15,9% din populație, mult sub locul 27 ocupat de Grecia (13,7%) și, atenție mare, locul 26 ocupat de Polonia (dar cu numai 9,7%)”

– Teoretic asta ar trebui sa insemne ca ‘antreprenorii’, adica exact cei care exploateaza forta de munca, o duc excelent, nu?

“„M-am apucat de antreprenoriat fără un leu şi m-am întrebat adesea de ce nu mă bagă nimeni în seamă, dacă sunt prea mică pentru a conta în ochii lor. De fiecare dată când se modifica legea, în dimineaţa următoare îmi venea să ma dau cu capul de pereţi  pentru că mă duceam la administraţie să îmi explice cum se aplică şi funcţionarii îmi spuneau că nu ştiu pentru că nu apăruseră normele. Ca antreprenor, trebuie să joc după reguli. Ştim că birocraţia nu se poate elimina, dar trebuie diminuată, iar taxele pe forţa de muncă sunt prea mari“, a spus Cristina Chiriac, fondator şi preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Antre­prenorilor, la prima conferinţă orga­nizată de asociaţie. Ea a fost anterior vicepreşedinte al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului şi director general al World Trade Center Bucureşti.”

Cine sa fie de vina pentru aceasta situatie? ‘Mortul’ si statul, cine altcineva?!?

“Problema este însă că până şi crearea locurilor de muncă a devenit o misiune aproape imposibilă pentru ei, (antreprenori) în condiţiile în care tinerii nu numai că nu sunt suficient de pregătiţi pentru un anumit job sau nu cunosc o limbă străină, dar nici nu ştiu să scrie corect în limba română sau să compună un mail. În plus, pentru a plăti un angajat cu 1.000 de lei net, spre exemplu, angajatorii sunt obligaţi să cheltuiască aproape dublu (peste 40% din costuri fiind îndreptate către buget).”

Bine ca nu se revolta fermierii spanioli. Si unde mai pui ca ne primesc asa cum suntem, unii ne platesc si darile, iar la sfarsit ne dau si noua suficient de mult incat sa ne ramana de o bere. Si de niste tapas pentru ca in conditiile astea multi dintre noi n-or sa se mai intoarca…

“Diminuarea cu 7% a remiterilor românilor care lucrează în străinătate, consemnată în 2013, a condus la scăderea numărului de locuinţe noi livrate pe piaţă, în contextul în care economiile rezultate în urma muncii în străinătate sunt direcţionate cu preponderenţă către construcţia sau achiziţia de locuinţe noi, potrivit unei analize realizate de producătorul de BCA Xella România.”