Ieri Bucurestiul a fost aproape blocat.
De zapada, de masini…

Astazi, ca prin minune, la prima ora de varf – atunci cand toata lumea merge la slujba – strazile erau destul de bine curatate de zapada. Si GOALE. Mai goale chiar decat vara, atunci cand toata lumea e plecata in concediu.

Am avut nevoie de vreo cinci minute sa imi dau seama ce se intampla.

Pentru mine e simplu, imi duc nevasta la munca dar nu am nevoie sa parchez in centrul orasului. Marea majoritate a celor cu care ne intalnim in fiecare dimineata nu se bucura de luxul acesta. Au nevoie de locuri de parcare. Si cum acestea sunt acoperite de zapada… au fost siliti sa isi lase masinile acasa.
Au putut face acest lucru si pentru ca nu au fost nevoiti, ca de obicei, sa isi duca copiii la scoala – acestea fiind ‘inchise pe caz de iarna’.

Ce intelegem de aici?
Ca ar trebui curatate locurile de parcare din centru?

Pe termen scurt, da.

Pe termen lung ar trebui sa pricepem o data ca mare parte din aglomeratia din Bucuresti e produsa de faptul ca multi oameni isi duc copii, cu masinile, la scoli/gradinite/crese relativ departe de casa. Si ca alti multi oameni merg cu masinile la serviciu pentru ca transportul in comun nu este suficient de comod.
Cu alte cuvinte, daca vrem sa scapam de aglomeratie ar trebui sa facem in asa fel incat sa avem scoli, gradinite si crese BUNE in toate cartierele si un transport in comun cu adevarat civilizat.

Banalitati?
Si daca sunt ‘banalitati’ atunci de ce nu le intalnim pe toate drumurile?!?

Advertisement