Alin Brendea face o analiza foarte pertinenta (http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/modelul-economic-in-romania-o-himera-148127.html) a modelelor economice care au fost vinturate prin Romania post revolutionara dupa care le pune fata in fata cu modelul polonez.
In continuare face o succinta comparatie intre efectele practice aparute ca urmare a aplicarii acestor modele teoretice iar la final da drumul, cu candoare, urmatoarei fraze:
” Schimbarea mentalității este un element fundamental pentru a spera ca diverse modele să devină productive și în spațiul românesc.
Această schimbare nu poate începe decât de sus în jos, de la vârful piramidei societății. Fie că vorbim de legi bine gândite și aplicate, care să inducă fiecărui individ valori economice corecte, fie că vorbim de afaceri de anvergură deschise publicului, care să ofere satisfacție financiară și un model economic de urmat.”
Din cite ne spune noua intelepciunea populara pestele de la cap se impute dar se curata de la coada.
A astepta ca mentalitatea sa se schimbe de sus inseamna a cauta un ‘tatuc’ in spatele caruia sa te ascunzi. Cred ca ar fi mult mai bine ca fiecare dintre noi sa ne vedem de treaba, in mod cinstit, iar cu prima ocazie sa ne ducem la vot cu gindul de a alege o conducere care isi propune sa ne lase in pace si nu una care ne promite ca ne va rezolva ea toate problemele.
Pina la urma e mai bine sa dormi asa cum iti asezi tu decit asa cum crede altul ca ar trebui sa fie culcusul tau.

Advertisement