Dacia a depasit SNP Petrom si are acum cea mai mare cifra de afaceri dintre companiile din Romania.

In ciuda scrasnelilor din dinti ale unora dintre jucatorii de pe bursa de la Bucuresti – SNP se tranzactioneaza, evident, in usoara scadere, in timp ce Dacia a fost retrasa de mult de pe piata – cat si a unei ‘parti a presei’ – de multe ori se subliniaza mai ales scaderea Petrom si nu atat cresterea remarcabila a Dacia – repozitionarea semnaleaza o transformare calitativa a statutului economic al Romaniei.

Aceasta da semne ca vrea sa depaseasca stadiul de ‘granar al Europei’ si de tara care isi exploateaza la sange resursele naturale – gaze, petrol, paduri, pamant arabil, mine de aur – si incepe sa isi puna in valoare imensul potential uman.

Acest potential este arhicunoscut, romana fiind cea de a doua limba din campusul Microsoft iar medicii romani extrem de apreciati in vestul Europei. Iata ca acum acest potential incepe sa fie dezvoltat si aici, la el acasa. Pentru inceput de o firma straina.

Daca ne dadeam seama mai devreme ca ‘Nu ne vindem tara’ a fost o prostie imensa poate nu treceam prin acesti 20 de ani in care cuvantul de ordine a fost: ‘Romania, o tara deosebita, pacat ca este locuita’.

Felicitari inca o data tuturor celor care au facut ca acest lucru sa fie posibil. Atat celor care au avut incredere in Romania, de ambele parti ale granitei, cat si celor a caror munca a stat la baza acestor realizari.