Complet de acord (altfel n-as fi preluat postul, nu?!?) iar singurul lucru care ar necesita o oarecare clarificare este ce mai inseamna ‘stanga’ in zilele noastre…
Daca la inceput, pe vremea cand la Paris se intrunea ‘Adunarea Starilor Generale’, membrii acesteia s-au impartit in doua – cei din stanga interesati in reducerea discrepantelor dintre stari pentru ca ‘asa nu se mai poate’ iar cei din dreapta interesati doar de pastrarea status quo-ului – ambele orientari erau relativ de buna credinta acum situatia e de-a dreptul crunta.
Atat stanga cat si dreapta nu sunt nimic altceva decat niste ‘poze politice’ asumate cu ajutorul unor consilieri si acordate fin in functie de ultimele ‘sondaje de opinie publica’.
Orbiti de marketingul politic actorii din scena publica interpreteaza un fel de vodevil uitand ca treaba lor nu este sa distreze lumea ci sa pastreze polisul in stare de functionare.
De fapt asta voia si Iisus, sa-i ajute pe oameni sa scape de frica si in acest fel sa devina membri functionali ai comunitatii, sa-i scoata din starea de sclavi … ai ‘regelui’, ai ‘templului’.
In sensul asta inteleg eu si ‘da-i cezarului ce-i al cezarului’ (adica impozitul si nimic altceva) iar restul pastreaza-l pentru ‘Dumnezeu’ – adica pentru cel ce ne-a incredintat ‘liberul arbitru’!